Op de hoogte blijven van onze promoties? Volg ons op Facebook! 

aQuizien is een afdeling van bouwonderneming

Momenteel zijn er wegwerkzaamheden ter hoogte van de toonzaal. Voor meer info klik hier.

Soorten dampkappen: welke past in jouw keuken?

Soorten dampkappen

De dampkap heeft een belangrijke functie in de keuken. Hij voert stoom, kooklucht en vet af. Hoe praktisch het toestel ook mag zijn, in de uitvoering kan je heel creatief gaan. Voor elke smaak bestaat er wel een dampkap, je ontdekt hier alvast welke soorten dampkappen er op de markt zijn.

 1. Plafondunit

Een klassieker, zeker bij een keukeneiland. Dit innovatieve afzuigsysteem doet zijn werk met hoge efficiëntie. Voordeel van een plafondunit is dat hij je zicht niet belemmert en zo een optimaal ruimtegevoel creëert. Ter inspiratie deze plafondunit van Novy, bijzonder omwille van zijn zwarte kleur.

Plafondunit

2. In- en onderbouwdampkap

Deze dampkap wordt onder een kast geplaatst of wordt in een kast of omkasting geïntegreerd. Het resultaat is een harmonieus geheel. De damkap van Neff hieronder doet zijn werk in de keuken haast onzichtbaar.

Onderbouwdampkap

 3. Werkbladafzuiging

Dit type dampkap vindt zijn weg meer en meer naar de keuken. Zeker als je een keukeneiland hebt, is het een mooie keuze. Je zicht wordt namelijk op geen enkele wijze belemmert. Deze dampkap is bovendien even effectief als traditionele afzuigsystemen. Hieronder zie je de werkbladafzuiging van BORA aan het werk, lekker genieten.

aQ_GeïntegreerdeDampkap

Of deze van Novy, werkbladafzuiging op topniveau gecombineerd met een panoramische kookplaat.
Werkbladafzuiging

4. Decoratieve dampkap

Deze dampkap moet gezien worden, het is een waar designelement in de ruimte. Ook hier zijn er opnieuw heel wat variaties mogelijk. Wat vind je van deze decoratieve eilanddampkap van Novy?
 Decoratieve eilanddampkap

 5. Wanddampkap

De wanddampkappen vallen te catalogiseren onder ‘classic’ en ‘design’. In het laatste geval mag je denken aan schuine wandelementen in kleur of met glasafwerking. Een heel opvallend exemplaar is deze van Neff. De wanddampkap heeft een krijt-/stiftbord én een geïntegreerde boekenplank als extra’s. Perfect om je kookboeken te stallen!

Wanddampkap