Op de hoogte blijven van onze promoties? Volg ons op Facebook! 

aQuizien is een afdeling van bouwonderneming

Momenteel zijn er wegwerkzaamheden ter hoogte van de toonzaal. Voor meer info klik hier.

Inductie of gasvuur?

Inductie of gasvuur?

Inductie of gasvuur? Bij de aankoop van een nieuwe keuken is dit een vraagstuk om over na te denken. Beiden hebben voor- en nadelen, die we graag voor je opsommen.

Voordelen koken op inductie:

+ De koning van de veiligheid. Haal je een pan van het vuur, dan verdwijnt de warmte quasi onmiddellijk. Ideaal voor snelle kinderhandjes!

+ Een inductiekookplaat is helemaal vlak en reinigt lekker gemakkelijk.

Nadelen koken op inductie:

– Niet elke pan past op je inductiekookplaat. Je kan het testen door een magneet tegen de onderkant te houden. Klikt het? Dan mag je de patatjes opzetten.

– Over het algemeen betaal je voor een inductiekookplaat meer dan voor een gasvuur.

Voordelen koken op gasvuur:

+ Je kan al je potten en pannen gewoon blijven gebruiken, want op dit vuur past alles.

+ Blijft de favoriet van de echte hobbykok omdat je de temperatuur van een gasvuur nu eenmaal kan doseren hoe je het wil.

Nadelen koken op gasvuur:

– Nogal logisch, maar een gasleiding in je keuken is noodzakelijk.

– De metalen kookplaat is geen eenvoudige reiniger. 

Vraag ons meer info rond inductie of gasvuur tijdens een bezoek aan de toonzaal.