Inductie of gasvuur?

Inductie of gasvuur? Bij de aankoop van een nieuwe keuken is dit een vraagstuk om over na te denken. Beiden hebben voor- en nadelen, die we graag voor je opsommen.
Voordelen koken op inductie:
+ De koning van de veiligheid. Haal je een pan van het vuur, dan verdwijnt de warmte quasi onmiddellijk. Ideaal voor snelle kinderhandjes!
+ Een inductiekookplaat is helemaal vlak en reinigt lekker gemakkelijk.
Nadelen koken op inductie:
– Niet elke pan past op je inductiekookplaat. Je kan het testen door een magneet tegen de onderkant te houden. Klikt het? Dan mag je de patatjes opzetten.
– Over het algemeen betaal je voor een inductiekookplaat meer dan voor een gasvuur.
Voordelen koken op gasvuur:
+ Je kan al je potten en pannen gewoon blijven gebruiken, want op dit vuur past alles.
+ Blijft de favoriet van de echte hobbykok omdat je de temperatuur van een gasvuur nu eenmaal kan doseren hoe je het wil.
Nadelen koken op gasvuur:
– Nogal logisch, maar een gasleiding in je keuken is noodzakelijk.
– De metalen kookplaat is geen eenvoudige reiniger.
Vraag ons meer info rond inductie of gasvuur tijdens een bezoek aan de toonzaal.