Keukentips, koopjes of af en toe een leuke prijs winnen? Volg ons op Facebook! 

aQuizien is een afdeling van bouwonderneming

Tijdens de maanden juli en augustus sluit de toonzaal alle dagen om 17u. - Zaterdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart) zal de toonzaal gesloten zijn.

Lenteschoonmaak keuken: stap voor stap naar een proper resultaat.

Lenteschoonmaak keuken

De lente en poetsen, dat is een absolute match made in heaven. We helpen je dan ook graag op weg met de lenteschoonmaak in de keuken. Klaar voor de start (lees: comfortabele outfit aan en poetsgerief bij de hand)? GOOOOO:

  • Stap 1: orden je keukenkasten.

De binnenkant van je keukenkasten sla je tijdens je wekelijkse poetsronde vast over. Bij de lenteschoonmaak ontsnap je hier weliswaar niet aan. Dit is het moment om elke keukenkast leeg te maken, het overbodige weg te gooien en vooral je kasten te ontdoen van vet, kruimels, …

Een vochtige doek en een allesreiniger zouden een spik en span resultaat moeten opleveren. Aanrader: leg in lades onder het aanrecht een zeil, zo voorkom je schrobwerk!

  • Stap 2: maak al het inox mooi.

Bespeur je kalkaanslag of vingerafdrukken? Maak je inox dan proper met water en zeep. Gebruik zeker geen schuurspons, inox wordt graag met zachtheid behandeld. Trouwens, door je roestvrij staal in te wrijven met slaolie, gaat het blinken.

  • Stap 3: spiegeltje spiegeltje aan de keukenwand.

De keukenwand ondergaat wat, net daarom vraagt hij dagelijks onderhoud. Tijdens de lenteschoonmaak mag het al iets meer zijn, en dus is dit het moment om je voegen onder handen te nemen. Laat een leuk muziekje uit je boxen knallen, zet je verstand op nul, en ga aan de slag met een tandenborstel & azijn.

  • Stap 4: een hygiënisch aanrecht.

Rond je dappere werk tot slot af met een proper aanrecht. Welk wondermiddeltje je hiervoor gebruikt, hangt natuurlijk samen met het materiaal waaruit je aanrechtblad gemaakt is. Een aanrecht in RVS ziet er zo goed als nieuw uit met wat zeep en een vochtige doek, marmer reageert goed op heet water.

Klaar? Trakteer jezelf op iets lekkers uit je koelkast, dat heb je nu echt wel verdiend.